Home > #Hoofdnieuws > Ook Francorchamps weer actief!

Ook Francorchamps weer actief!

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft toestemming gekregen voor een gedeeltelijke hervatting van zijn activiteiten, achter gesloten deuren, en onder strikte voorwaarden vanaf 18 mei volgend op de besluiten van de Nationale Veiligheidsraad van 13 mei.
 
Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur: “Als een publieke entiteit is onze prioriteit sinds het begin van de pandemie de veiligheid en gezondheid van iedereen en dat zal uiteraard zo blijven. Het circuit van Spa-Francorchamps heeft daarom een ​​reeks maatregelen geïmplementeerd (maskers, vizieren, hydro-alcoholische gel, logistiek, medisch, toegangs- en verkeerskaart, enz.) om te voldoen aan de richtlijnen van de autoriteiten voor de bescherming van de gezondheid van haar klanten, organisatoren, werknemers, commissarissen en partners.
 
Nathalie Maillet, CEO: “Ik wil alle spelers bedanken die direct of indirect betrokken waren bij de activiteiten van het Circuit, die verenigd, geduldig en vooral verantwoordelijk bleven in deze ongekende situatie. De richtlijnen om de veiligheid en gezondheid van iedereen te garanderen, zullen in volledige coördinatie met onze organisatoren worden toegepast. Daarnaast profiteren we van het advies van onze medische dienst. Ons personeel is ook volledig op de hoogte van de genomen maatregelen die moeten worden gerespecteerd.”
 
Merk ten slotte op dat volgens dit besluit sportevenementen tot 30 juni verboden zijn en dat sportcompetities tot 31 juli verboden blijven. Aangezien de omstandigheden kunnen veranderen, zal het circuit van Spa-Francorchamps zich indien nodig aanpassen. (persbericht)