Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven. Maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag vroegen we het aan Fred Bouvy, meervoudig Belgisch kampioen en ondernemer in de Horeca.
Fred Bouvy is ondernemer en racet voor zijn plezier, maar dat laatste zit er uiteraard vandaag niet in: “Racen doe ik inderdaad niet, en eerlijk dat virtuele racen gaat compleet aan mij voorbij. Ik kan me daar niet in vinden, ik leef niet in het virtuele, maar in de werkelijkheid. Het is geen kwestie van leeftijd, want Bert Longin doet het wel (lacht). Ik hoop dat we in het najaar opnieuw aan de slag kunnen, maar ik moet er ook rekening mee houden dat we enkele partners zullen hebben die minder kunnen bijdragen, uiteraard door de huidige stand van zaken. Zakelijk is het voor mij een ander paar mouwen, ik heb 11 bedrijven in de Horeca en uiteraard zijn die allemaal gesloten. Mijn medewerkers zijn technisch werkloos en ik ben volop bezig overal werkjes uit te voeren waar we voorheen geen tijd voor hadden. Ik probeer dus zeker aan de slag te blijven, en eerlijk ik werk best hard. Maar dit mag niet meer te lang blijven duren, zeker niet tot het najaar of de hele sector komt ernstig in de problemen. Ik probeer het positief te bekijken en geloof in nieuwe kansen en in mogelijk, een andere manier van leven, met meer respect voor de leefomgeving en bijvoorbeeld ook een veranderde houding op vlak van consumeren, door meer lokaal te kopen. Elke crisis schept sowieso mogelijkheden.”