Home > #Hoofdnieuws > Opinie: en wat als we ook in de zomer niet kunnen racen?

Opinie: en wat als we ook in de zomer niet kunnen racen?

Wie de actualiteit volgt en verder kijkt dan alleen de autosport begint stilaan te beseffen dat zeker internationale evenementen deze zomer een zeer kleine kans op slagen zullen hebben. Erika Vlieghe, de voorzitter van de Belgische expertengroep inzake corona vertelde in het zevenuurjournaal van VTM dat reizen buiten België deze zomer hoogst onwaarschijnlijk wordt en eerder vandaag liet de Franse President Macron al verstaan dat de Franse grenzen mogelijk tot einde september gesloten blijven.

Ik vrees dat de grenzen nog een tijd zullen gesloten blijven. Bovendien hangt dat niet alleen van België af, maar ook van andere landen, die vaak ook nog volop in de epidemie zitten. Op reis gaan naar het buitenland lijkt op dit moment dus niet realistisch”, zo klonk het in het VTM-nieuws. Deze dame is professor infectieziekten, maar heeft duidelijk weinig kaas gegeten van economie, want een dergelijk scenario wordt rampzalig voor onder meer de autosport, maar zeker niet alleen de autosport. Wat betreft onze sport, wordt het zeer moeilijk om in zo’n context pakweg een 24 Uur van Spa te laten plaatsvinden, om over een F1 GP of de 24 Uur van Le Mans nog te zwijgen.

De impact van dergelijke maatregelen voor promotoren, organisatoren, teams, circuit, toeleveranciers, gespecialiseerde media en andere betrokkenen is niet te overzien en mogelijk zullen heel wat actoren het bijltje erbij neerleggen. Het is hoog tijd dat in deze crisis de zin voor realiteit en de zorg voor de economie met het oog op de toekomst terugkomt, maar dat is onze eigen mening uiteraard. Want voor wie nog niet verder dan morgen heeft gekeken, de gevolgen voor de (auto)sport zullen ook in 2021 en daarna voelbaar zijn.

Wij blijven uiteraard hopen dat we u gezond en wel terugzien op een circuit of rally!