Home > #Hoofdnieuws > BRC 2020: titelverdedigers vragen stopzetten seizoen 2020!

BRC 2020: titelverdedigers vragen stopzetten seizoen 2020!

Na het verschuiven van de Spa Rally, de annulering van de TAC Rally, de Rallye de Wallonie en de Sezoensrally, staat de Rally van Ieper nog op het programma, maar onder voorbehoud. In deze zeer moeilijke periode voor de bevolking en voor de bedrijven vraagt het kampioenenteam SAN Mazuin Racing de organisatoren van het Belgian Rally Championship om het seizoen 2020 te annuleren, zoals nu al het geval is in Nederland.

Als regerende kampioenen vinden we het belangrijk om onze positie aan de organisatoren van het BRC te geven“, legt Christophe Mazuin in een enkel in het Frans verschenen persbericht uit. Mazuin is de eigenaar van het team dat Adrian Fernémont en Samuel Maillen aan de start brengt. “De coronaviruscrisis is voor veel mensen rampzalig, maar zeker ook voor de meeste bedrijven. De SAN Mazuin-groep die ik leid, wordt ook zeer sterk onder druk gezet. Sinds half maart verkopen we geen auto’s meer en zijn onze werkplaatsen en carrosserieën gesloten, met uitzondering van de interventievoertuigen. Ondanks alle passie die ons drijft, kunnen we engagement voor 2020 in de rallysport niet handhaven.

Alles zag er goed uit voor de start van het seizoen. De lijst met kanshebbers voor de titel is nog nooit zo lang geweest, de strijd in de wedstrijd in Haspengouw was uitmuntend en de Spa Rally had fantastisch moeten zijn. En toen kwam Covid-19. “Het verdedigen van een rallytitel is niets vergeleken met de gezondheid van mensen en de Belgische economie”, vervolgt Christophe Mazuin. “Ik was verheugd Adrian en Samuel te zien vechten in het meest verheven Belgische kampioenschap sinds tientallen jaren. Ik hoop dat de RACB naar ons zal luisteren en de verstandige beslissing zal nemen om het kampioenschap te annuleren met het oog op een mooi seizoen 2021. Van mijn kant is de beslissing genomen.

Het is nog maar de vraag of de teams en sponsors in 2021 al middelen zullen hebben om een heel kampioenschap af te werken.