Home > #Hoofdnieuws > SRO organiseert e-race voor goed doel!

SRO organiseert e-race voor goed doel!

Uiteraard is er ook dit weekend alleen maar virtuele autosport. Een race valt daarbij bijzonder op, met name de SRO Assetto Corsa Competizione-strijd op Monza.

Georganiseerd door SRO E-Sports GT Series, Kunos Simulazioni en Ak Informatica, zal het evenement van zondag geld inzamelen voor het COVID-19 Solidarity Response Fund. Alle deelnemers hebben minimaal vijftien euro aan de goede zaak gedoneerd.

Het strijdtoneel is Monza, dat voorafgaand aan de wereldwijde gezondheidscrisis de seizoensopener van het GT World Challenge Europe zou organiseren. Sinds 2011 startte iedere seizoen van SRO in Milaan, dus was de iconische Temple of Speed ​​de natuurlijke keuze voor de virtuele wedstrijd van dit weekend.

Alle auto’s die voor de race zijn geselecteerd, hebben de afgelopen seizoenen in echte SRO-series gestreden en dertien merken zijn vertegenwoordigd, zoals Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche.

De actie vindt plaats deze zondag (29 maart) met een race van drie uur, die live wordt gestreamd. Alles begint om 13u30 met een kwalificatie, gevolgd door een halve finales, elk met 45 rijders. De top-20 van beide sessies gaan door naar de grote finale, met een kwalificatiesessie van 15 minuten die de grid om 16u40 bepaalt. De race start om 17u00.

Alle drie de races zullen uitgebreid worden gestreamd via sociale media en hier vindt u de deelnemerslijst.