Home > #Hoofdnieuws > Belgian Rally Championship: een stand van zaken

Belgian Rally Championship: een stand van zaken

In tegenstelling tot wat op de sociale media de ronde doet, is de Ypres Rally nog niet van de kalender van ons nationale rallykampioenschap gehaald. Het Belgian Rally Championship startte in Landen, einde februari, maar zag zijn tweede en derde wedstrijd, respectievelijk Spa en Tielt, wel on hold gezet worden. Verdere beslissingen zijn er evenwel nog niet en worden niet voor midden april verwacht.

De situatie voor het sterk gestarte BRC is duidelijk: de Spa Rally en de TAC Tielt worden voorlopig niet verreden, maar kunnen nog steeds naar een latere datum verschuiven. Beide organisatoren blijven aan een plan ‘B’ werken. Oktober is bijvoorbeeld voor de TAC een optie.

Voor de overige wedstrijden is het afwachten. Uiteraard is de Rallye de Wallonie een groot vraagteken, zeker nu de overheden hoogst waarschijnlijk tot midden mei hun maatregelen zullen handhaven. De Sezoensrally staat iets later op de kalender, duurt ook maar één dag en trekt doorsnee niet echt de grote massa, en dus is dat misschien wel een optie. Ieper krijgt dan weer wel veel volk over de vloer, maar wordt veel later gehouden, einde juni en dan mogen we stilaan toch hopen op een verbetering van de situatie.

Hoe dan ook, wij hopen u zo snel mogelijk weer terug te zien langs rallywegen!