Home > Rally > ERC > ERC: Italiaanse belofte Mattia Vita terug in ERC Junior

ERC: Italiaanse belofte Mattia Vita terug in ERC Junior

Foto ©: ERC

De 23-jarige Mattia Vita gaat in 2020 opnieuwe deelnemen in het Junior ERC, hij zei dat hij nog iets heeft goed te maken. In 2018 had hij nog gebrek aan ervaring op internationale grond. Nu is hij terug voor het nieuwe seizoen. Hij gaat rijden in een Pirelli Peugeot 208R2 van H Motorsport, Roemenië. Zijn landgenoot Massimiliano Bosi zal zijn co-piloot zijn.

Mattia zal het seizoen beginnen in de Peugeot 08 R2, hezelfde model waar hij in 2018 mee heeft gereden. Later in het seizoen maakt hij de overstap naar de gloednieuwe Peugeot 208 Rally 4. In 2019 reed de jonge Italiaan voor het ACI Team Italia in het Italiaans kampioenschap. In het verleden kwam hij nog in beeld bij de Ferrari Driver Academy, dat was na zijn goede prestaties bij het karten waar hij onder meer tegen Leclerc en Verstappan moest racen. Zijn seizoen start met de Rally van de Canarische Eilanden.

Mattia zelf kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen: “Ik kijk ernaar uit om een volledig seizoen te racen in het ERC3 Junior dit jaar. Ik heb de laatste jaren zoveel geleerd en kan niet wachten om voor overwinningen te strijden. De Peugeot 208 R2 ken ik heel goed en de wagen won vorig jaar het kampioenschap. We weten ook dat er andere nieuwe en snelle wagens aan de start staan, dus ik zal op mijn hoede moeten zijn.”

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars