Home > Industrie > Industrie: gepersonaliseerde zetels bij Porsche

Industrie: gepersonaliseerde zetels bij Porsche

Foto ©: Porsche

Porsche presenteert een nieuwe en alternatieve optie voor zetelbekleding: ‘3D-printed bodyform full-bucket seat’. Bij deze nieuwe methode worden het zitvlak en de rugleuning gemaakt door een 3D-printer. De klanten kunnen voor hun comfort kiezen tussen drie verschillende vormen van stevigheid van hun zetels (hard, medium, zacht). Met deze nieuwe technologie toont Porsche hun goede band met de autosport, de gepersonaliseerde sportzetels worden gemaakt zoals de zetels voor in hun racewagens.

“De zetel verbindt de mens met de wagen en is dus belangrijk voor het precies en sportief rijgedrag van de klant. Dat is de reden waarom we de zetels hebben gepersonaliseerd voor de klant zoals dat al jaren standaard in onze racewagens zit”, vertelt Michael Steiner, bestuurslid van Research en Development bij Porsche. “Met de ‘3D-printed bodyform full-bucket seat’ geven we onze klanten opnieuw een kans om iets te ervaren wat we overbrengen van de autosport.” Deze zetel brengt ook een uniek design, meer comfort en minder gewicht met zich mee.

De ‘3D-printed bodyform full-bucket seat’ zal beschikbaar zijn voor de 911 en de 718 vanaf mei 2020. In het begin zullen er 40 prototypes beschikbaar zijn om te gebruiken op circuits. De volgende stap voor Porsche is om deze legaal te maken voor op de openbare weg in de drie verschillende vormen (hard, medium en zacht). Op lange termijn moeten de zetels volledig gepersonaliseerd worden indien de klanten hier belangstelling voor hebben.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede