Home > Rally > Divers > Rally: de Alpine A110 debuteert en wint in Touquet

Rally: de Alpine A110 debuteert en wint in Touquet

Foto ©: Alpine

Vorige vrijdag en zaterdag vond de Rally Le Touquet plaats. Alpine nam deel met twee A110 Rally wagens. François Delecour en Jean-Rodolphe Guigonnet wonnen met hun A110 in de RGT16-categorie (tweewielaandrijving). De wagen presteerde goed en was betrouwbaar.

Amper enkele dagen na de goedkeuring van de FFSA stonden twee Alpine A110 Rally wagens aan de start. Le Touquet was de openingsmanche van het Frans Rallykampioenschap. De AlpineA110 toonden snel dat er potentie in de wagen zit. François Delecour zette het merendeel van de KP’s op zijn naam en was sneller dan Cédric Robert, de andere Alpine-rijder.

Cédric Robert moest op grote afstand volgen, grotendeels te danken aan een kapotte versnellingsbak die zijn wagen opliep bij een landing van een sprong. Pas op zaterdag in modderige omstandigheden reed de rijder uit Saint-Etienne op volle toeren rond, hij won zeven van de negen KP’s.

Met een overwinning in de RGT16-categorie en een elfde plek algemeen was het zeker een geslaagd debuut voor de Alpine A110 Rally. De wagen zal de rest van het Frans Rallykampioenschap rijden en nog enkele andere rally’s in Frankrijk.

“Dit resultaat bevestigt dat de wagen snel en betrouwbaar is, ook in moeilijke omstandigheden voor een tweewiel aangedreven wagen. Het resultaat is ook een mooie beloning voor het harde werk van het Signatech team. We willen langs deze weg ook Team Fj en Team Bonneton bedanken om met onze wagen de competitie aan te vatten. We kijken nu uit naar de toekomst, waarin we nog veel rally’s zullen rijden met de AlpineA110 Rally”, vertelt Philippe Sinault, directeur van Signatech.

You may also like
Rally: videoreportage Le Touquet