Home > #Hoofdnieuws > BRC: online Belgisch rallykampioenschap op Dirt Rally

BRC: online Belgisch rallykampioenschap op Dirt Rally

Gisteren werd bekend gemaakt dat ook de vierde manche van het BRC, de Rally van Walloniƫ, afgelast wordt omwille van het Corona-virus. De organisator van het Belgisch rallykampioenschap blijft gelukkig niet stilzitten, want het organiseert nu een virtueel rallykampioenschap!

Wat nog leuker is: u kan meedoen en u meten met de Belgische rijders! U hebt daar wel een Playstation 4/Xbox/PC, de game Dirt Rally 2.0 en een online abonnement (Playstation Plus of dergelijke) voor nodig. Er zullen in totaal 5 manches verreden worden met elk 10 KP’s. Er wordt gestart te Duitsland, waar overwegend op asfalt gereden wordt. Voor deel te nemen aan deze manche heeft u nog drie dagen de tijd.

Om het allemaal nog wat realistischer te maken zullen er Facebook-live interviews afgenomen worden met de Belgische piloten die aan dit virtueel BRC meedoen. Wij van Autosportwereld.be doen natuurlijk ook mee en kozen voor onze huispiloot Korneel. De KP’s die hij rijdt zullen gestreamd worden via Twitch en zijn te volgen via onze sociale media-kanalen.

Praktisch:
– PS4 (of Xbox/PC), werkende internetverbinding, een online abonnement (PS Plus of andere) en de game Dirt Rally 2.0 zijn vereist.
– Er zijn 5 manches met telkens 10 KP’s.
– Om mee te doen, gaat u in de game Dirt Rally 2.0 naar de afdeling ‘Racenet Clubs’. Daar zoekt u naar ‘JOBFIXERS BRC’.

Wij wensen jullie alvast veel succes!

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50