Home > #Hoofdnieuws > ERC: Amaury Molle mikt hoog bij Juniors

ERC: Amaury Molle mikt hoog bij Juniors

Onze landgenoot Amaury Molle bevestigt een campagne het FIA ERC3 Junior kampioenschap in 2020, met Delta Rally op een Peugeot 208 R2.

(foto: fiaerc.com)

Ik heb gezien hoe goed het ERC is wat betreft zichtbaarheid in de pers en ook qua sfeer“, zegt Molle in een interview op de website van het kampioenschap (fiaerc.com). Hij krijgt Fransman Florian Barral als navigator. “Ik wilde absoluut een volledige campagne afwerken, bij voorkeur in het buitenland. De ERC Junior is daarbij een van de beste keuzes. Na mijn laatste wedstrijdin het ERC, de Barum Rally in Zlin, zag ik hoeveel pers men krijgt en hoe goed de sfeer was. Ik kan niet wachten om alle rally’s van dit kampioenschap te ontdekken.

Ik ga van start met de oude versie van de Peugeot. Dat is de huidige maar het nieuwe model wordt verwacht in de loop van het seizoen. Maar ik weet wat de sterkte van deze wagen is en ken zijn betrouwbaarheid. We willen vooral punten scoren. Vergeet niet dat mijn hele ERC ervaring zich beperkt tot … één rally.”

Zin voor realisme

Ik zie mezelf nog wel overstappen naar Rally2, maar een kampioenschap in een vierwiel aangedreven wagen was geen realistisch gegeven. Maar door mijn deelname in de ‘Rally de Wallonie’ kreeg ik van het team een voorstel dat ik niet kon laten gaan. Met een programma als dit, in ERC3, met een wagen wiens mogelijkheden ik ken, is een veel logischere keuze. In ERC3 moeten we de hele tijd pushen maar even zeer plannen om de finish te bereiken en om kampioenschapspunten te scoren. Een kampioenschap met rally’s op onverhard! Eindelijk proeven op een ondergrond die ik al heel lang apprecieer. Dit maakt me blij.

Molle werkt als rij instructeur op de Lapland Ice Driving School. Het is dan ook vanaf het Hoge Noorden dat hij vertrekt naar de eerste afspraak van het jaar, op de Azoren van 26 tot 28 maart.