Home > #Hoofdnieuws > Rallycross: en wat na de wedstrijden van dit weekend?

Rallycross: en wat na de wedstrijden van dit weekend?

De saga rond het rallycrosscircuit van Maasmechelen is nog niet ten einde. Vandaag meldt het Belang van Limburg dat we dit weekend mogelijk de laatste wedstrijden zullen zien op de Duivelsberg en onze bronnen gaan sowieso uit van controles door de milieu-inspectie tijdens de wedstrijden van zaterdag en zondag.

Opvallend, alle informatie die wij de afgelopen weken brachten, wordt door de Limburgse krant bevestigd. De anonieme telefoons (met Limburgse tongval), die wij mochten ontvangen, lijken dus een maat voor niets.

Zo schrijft HBVL vandaag dat: “De vzw Belgische Rallycrossvereniging (BRCV), die het circuit uitbaat, heeft in december 2018 een aanvraag ingediend om de vergunning te verlengen, maar die was onvolledig. Een milieueffectrapport (MER) ontbrak. De volledige aanvraag volgde op 30 december 2019. Op dit moment hangen de bekende gele papieren voor een openbaar onderzoek uit. Tot en met vrijdag kunnen bezwaren ingediend worden. Natuurpunt Maasmechelen heeft een dossier klaar en zal dat tijdig overmaken. Een beslissing over een nieuwe vergunning wordt tegen de zomer verwacht. Feit is dat er op dit moment geen vergunning is…

Het feit dat de uitbater dit weekend wel zal laten rijden, is mogelijk met het oog op de eindbeslissing in het dossier niet de meest voorzichtige aanpak, want het Vlaamse Departement Omgeving vertelt ons dat: “Concreet betekent dit dat tijdens het weekend van 7 en 8 maart de omgevingsinspectie van het Vlaams Departement Omgeving een controle zal uitvoeren. Daarbij zal een proces-verbaal opgemaakt worden wegens exploitatie zonder geldige vergunning. Dat pv zullen we overmaken aan het parket voor verdere behandeling. Het parket kan het dossier ofwel zelf behandelen (strafrechtelijk) ofwel overmaken aan de administratie voor administratieve beboeting (geldboete).” De milieu-inspectie meldde aan het HBVL dan weer dat: “De wedstrijden stilleggen overwegen we niet, want dat zou buiten proportie zijn.

Dus ja, er zullen wedstrijden zijn dit weekend en neen, het is misschien niet de meest wijze en diplomatische aanpak in functie van de toekomst van onze sport, maar dat bepaalde figuren vooral met zichzelf en niet met de sport bezig zijn, begrepen wij al na hun (anonieme) telefoontjes.