Home > #Hoofdnieuws > F1 road to Austria 2020: Williams Racing

F1 road to Austria 2020: Williams Racing

Foto ©: Williams Racing

Komende zondag, 5 juli is het eindelijk zover, dan gaat het nieuwe F1-seizoen van start. De opener van het nieuwe seizoen is nu de GP van Oostenrijk, op de Red Bull Ring in Spielberg. Om u goed op weg te zetten voor het nieuwe seizoen, maken we bij Autosportwereld.be van elk team een voorbeschouwing. Beginnen doen we met het vernieuwde Williams F1-team.

De laatste jaren ging het van kwaad naar erger voor het team van Frank en Claire Williams. In 2018 en vorig jaar eindigde het Williams-team troosteloos als laatste in het constucteurskampioenschap. Vorig jaar sprokkelde Williams slechts één punt. Kunnen Russell en Latifi komend seizoen het tij keren?

Williams tijdens de testdagen:

De tests begonnen dit jaar goed voor Williams. Nadat ze vorig jaar de eerste twee testdagen hadden gemist, waren ze dit jaar op tijd voor de eerste test en ging Russell als eerste op het circuit. Na de testdagen had Williams de zevende snelste tijd, wat wil zeggen dat ze drie teams achter zich lieten. George Russell had de tiende tijd in week twee. De wagen van Williams is betrouwbaarder dan vorig jaar en met de Mercedes-motor lieten ze dat zien tijdens de testen. In de tweede week had alleen Ferrari meer rondjes gereden op het circuit van Catalunya.

Een vleugje geschiedenis:

Williams was ooit een van de top renstallen in F1, maar we zijn ver verwijderd van de gloriedagen in de jaren 90 toen Piquet, Prost, Mansell, Hill en Villeneuve de wereldkampioenschappen binnenhaalden. Williams moet het in de hedendaagse F1 doen met een van de kleinste budgetten. Of wonderkind George Russell en debutant Nicholas Latifi de kaarten kunnen herschudden is maar zeer de vraag. De Mercedes motor blijft in het achtersteven maar het is afwachten of de iconische Britse renstal de grote achterstand op de rest van het peloton kan goedmaken en op zijn minst weer kan aanpikken aan de staart van het veld. Het wordt waarschijnlijk wachten op de effecten van de “budget cap” en op een nieuwe start vanaf 2021. Tot dan heeft het er alle schijn van dat Williams weer een moeilijk jaar tegemoet gaat.

Onze mening:

Williams heeft tijdens de tests veel vooruitgang geboekt. Ze hebben een groot deel van hun achterstand op de andere teams goed gemaakt. Met een betrouwbare wagen en snelle tijden zullen ze zeker beter doen dan afgelopen seizoenen. Ondanks de progressie van het team plaatsen wij het team nog onderaan in het klassement. Pas in Australië gaan we zien waar Williams echt staat.

De rijders van Williams:

George Russell heeft al een seizoen ervaring en heeft bewezen een heel goede rijder te zijn. Latifi heeft buiten enkele vrije trainingen en de testen nog geen ervaring. Voor de Canadees zal het zaak zijn om Russell zo goed mogelijk te volgen. Hier geven we de jonge Brit het voordeel.

You may also like
F1 Imola: Russell snelste in tweede vrije training
F1 2022: de aanloop naar Bahrein – Het team Mercedes
F1: George Russell aan de zijde van Lewis Hamilton in 2022
F1 debutant: Jack Aitken