Home > Circuit > In een notendop: GT Open, GT World en FIA WEC

In een notendop: GT Open, GT World en FIA WEC

  • GT Open –De organisatie van het GT Open kampioenschap kondigde vandaag aan dat het zijn testdagen in Barcelona volgende week schrapt. De oorzaak ligt opnieuw bij het Coronavirus. Eerder vandaag kregen we reeds te horen dat de tegenhanger van GT Open, het GT World Challenge kampioenschap, hun eerste manche in Monza eventueel zal verplaatsen door het virus.
  • GT World Challenge – Wat beter nieuws uit de racewereld kwam van Dinamic Motorsport. Zij zullen dit jaar een Porsche GT3 R inzetten in de endurance races van GT World Challenge. Het trio Sven Müller, Matteo Cairoli en Christian Engelhart zullen voor de overwinning strijden. Christian Engelhart reed de vorige seizoenen voor Grasser Racing met een Lamborghini maar maakt nu de overstap naar Porsche.
  • FIA WEC – Racing Team Nederland, dat momenteel actief is in de LM P2-categorie van het FIA WEC, heeft interesse in een overstap naar het Amerikaanse IMSA WheaterTech kampioenschap. Reden hiervoor zijn de wijzigende reglementen en het terugvallende aantal deelnemers in het FIA WEC.
You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
GT Open: Street Art Racing van de partij
FIA WEC: WRT kent alle namen
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters