Home > #Hoofdnieuws > F3 Asia: Joey Alders is kampioen

F3 Asia: Joey Alders is kampioen

Joey Alders kon in Buriram zijn titel in de Aziatische Formule 3 vieren met een overwinning in race 2 op Buriram. Nadat uitdager Lawson gisteren tegen pech aanliep en Alders in extremis de zege greep, bleek een derde plaats op het podium voldoende om de grootste beker naar Nederland te slepen.

foto: f3asia/media

De race werd voor het overige gewonnen door de Japanner Ukyo Sasahara, die wel buiten kampioenschap deelneemt. Die mocht ook nog eens de derde en afsluitende race van het weekend, en van het kampioenschap winnen. Uiteindelijk zegevieren Alders en het BlackArts team met 266 punten voor Doohan, 229 punten, die toch wel topfavoriet was, en voor de Rus Nikita Mazepin (186).

De 20-jarige Joey Alders bleek al van in het openingsweekend van deze editie van de F3 Asia de verrassing. De meeste waarnemers hadden Jack Doohan, Pietro Fittipaldi of Nikita Mazepin verwacht op de voorste posten, maar de Nederlandse rookie zette iedereen van bij aanvang schaakmat met een dubbele zege. Hij ging aan kop van het kampioenschap en stond deze leiding nooit meer af.

Even voorstellen: Joey Alders

Joey Alders maakt een minder snelle bliksemcarrière door dan Max Verstappen. Alders werd geboren in 1999 in Den Helder en woont in Anna Paulowna, de polder vernoemd naar koningin Anna Paulowna, de vrouw van Willem II en moeder van koning Willem III. Zoals zovelen begon het voor hem in de karting, hij reed twee jaar in de Duitse F4 (hij werd er vierde in 2018) en werd kampioen in de Asian Formula Renault in 2019. Met de Aziatische Formule 3 titel in handen zet hij nu een beslissende stap in zijn carrière.

Twee opeenvolgende titels als rookie rijder… het is weinigen gegeven! Onthoudt u de naam maar: we zullen er nog van horen.