Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F3-F3R-F2

In een notendop: F3-F3R-F2

  • F3 Asia – In Buriram kreeg Joey Alders een geschenkje van Jack Doohan. Doohan leidde vanop pole tot de allerlaatste ronde maar miste daarna een rempunt en stoof met lekke band rechtdoor. De zege ging zo naar kampioenschapsleider Joey Alders, die mogelijk de beslissende klap heeft toegebracht. De Britse Jamie Chadwick kwam als tweede over de lijn. Alders heeft nu een voorsprong van 36 punten op Doohan, uiteindelijk achtste.
  • Formula Renault Eurocup – BhaiTech Racing tekende de Hongaar László Tóth. Er blijven in deze serie nog vele zitjes open voor het 2020 kampioenschap dat voorlopi Amaury Cordeel als enige Belg ziet bij het Nederlandse MP Motorsport.
  • FIA F3 – Datzelfde MP Motorsport lijfde hun landgenoot Bent Viscaal in voor een seizoen in de Formule 3. Er blijven twee zitjes beschikbaar naast hem terwijl ook Carlin (drie plaatsen) en Campos (1 plaats) nog niet volledig zijn.
  • F3 Regional – In het Europese regionale kampioenschap debuteert de 17-jarige David Vinales bij US Racing, het team van Gerhard Ungar en Ralf Schumacher.
  • FIA F2 – De Indiër Jehan Daruvala stapt uit de F3 naar de Formule 2. Hij tekende bij Carlin en rijdt er naast de Japanse belofte Yuki Tsunoda. In de FIA F2 is er nu enkel nog het Italiaanse Trident dat twee plaatsen beschikbaar heeft.

(foto: ©renault-sport)