Home > #Hoofdnieuws > Renault Eurocup: met Michelangelo Amendola?

Renault Eurocup: met Michelangelo Amendola?

We hebben al een eerste Belgische autosportkampioen. Michelangelo Amendola kroonde zich vorig weekend immers tot kampioen in de MRF Formula 2000 en wordt zo de opvolger van Jamie Chadwick, de jongedame die dit seizoen de W Series won.

Foto’s: © Michelangelo Amendola

Michelangelo Amendola is 18 en hij klopte afgelopen winter onder meer David Schumacher, de neef van zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher, in het MRF Formula 2000 kampioenschap, een winterkampioenschap voor eenzitter racewagens. De Genkenaar is er al voor het derde seizoen op rij in actief en won dit seizoen maar liefst vijfmaal en reed ook nog eens viermaal een polepositie.

Michelangelo Amendola kroonde zich tot kampioen in de MRF Formula 2000

Ik reed voor het eerst een heel seizoen en na ereplaatsen vorig seizoen, is de titel dus nu een feit“, vertelt Amendola. “Ik kom uiteraard uit de karting, ik woon op drie minuten van het Genkse kartingcircuit en wil nu richting de eenzitters evolueren. Ik zou in 2020 heel graag uitkomen in de Formula Renault Eurocup, een van de sterkste kampioenschappen voor jonge rijders. De F4 is trager dan de MRF Formula 2000 en dus is de Formula Renault Eurocup een logische keuze, al zal het aartsmoeilijk worden om de nodige budgetten te vinden. Het gaat om behoorlijk wat geld en sponsorgeld vinden is niet evident.” Onder meer het Belgische M2 Competition is in gesprek met het Limburgse talent.