Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: stand van zaken voor Austin

FIA WEC: stand van zaken voor Austin

Dit weekend is er in autosportland enkel de FIA WEC Lone Star Le Mans, de vijfde manche van het WK Uithouding meteen de eerste van een Amerikaans tweeluik, met later dit voorjaar nog de wedstrijd in Sebring, alvorens Spa en Le Mans het seizoen afsluiten.

Het Toyota-trio Lopez-Kobayashi-Conway leidt het WK met 97 punten, acht meer dan de teamgenoten Hartley-Nakajima-Buemi. De rest van het veld volgt al op dertig punten en meer. Noteren we dat in Austin er maar drie LMP1 starten na het forfait van Team LNT Ginetta om financiële redenen. In LMP2 is de strijd spannender, met vier teams binnen de tien punten. Aubry-Ho-Pin Tung-Stevens leiden de debatten, Racing Team Nederland is knap derde. In GTE leidt Aston-Martin, met het Deense duo Sörensen-Thiim, terwijl Maxime Martin (Aston) vierde is na drie podiumplaatsen eerder dit seizoen. Noteren we dat Adrien de Leener ook start in de VS, maar dan met een Porsche van Dempsey-Proton in LM GTE Am. In GTE zien we ook Corvette aan de start verschijnen.

De actie verloopt over twee dagen, met zaterdag de twee vrije sessies en de kwalificatie (na middernacht voor ons) en op zondag de race van zes uur, met start om 19u00.