Home > Circuit > F1: C39 van Alfa Romeo Racing werkt shakedown af

F1: C39 van Alfa Romeo Racing werkt shakedown af

Op vrijdag 14 februari kwam Alfa Romeo Racing Orlen naar het testcircuit in Fiorano om de auto voor seizoen 2020 voor het eerst in actie te zien.
De nieuwe C39 werkte zijn eerste optreden tijdens de shakedown in Fiorano met succes af. De bolide, die het team in 2020 zal inzetten, werd bestuurd door Kimi Räikkönen en begon zijn competitieleven toen hij om 9:37 uur de garage verliet met een exotisch slangenhuidmotief in zwart en donkergrijs.

De C39 kronkelde 33 rondes lang over het Circuit van Fiorano en Kimi toonde zich met elke ronde zelfzekerder. De wagen wrong zich door scherpe hoeken en reeg de snelle bochten aan elkaar terwijl Kimi de limieten opzocht. Hij reed aan het einde van de dag de garage weer binnen na een positieve eerste sessie van circuitvoorbereidingen voor seizoen 2020.

Voor het ontwerp van deze livrei inspireerde het Centro Stile Alfa Romeo zich op de dominante iconen van het merk – zoals de ‘Biscione’ – en ontwikkelde het een lakafwerking die perfect aansluit bij de vormgeving van het model. Het slangenhuidpatroon bezorgt de auto niet alleen een exotische look, maar camoufleert ook zijn normale uitstraling en onttrekt zijn geheimen aan het zicht tot de officiële lancering.

Naast deze speciale afwerking bewonderde het publiek ook een nieuwe, exclusieve interpretatie van het Alfa Romeo-logo in hartvorm: een eerbetoon aan Sint-Valentijn en de dag der geliefden.
De bovenzijde van het zelfdragende koetswerk brengt bovendien hulde aan het werk van alle werknemers van de Sauber-groep en erkent zo hun bijdrage aan de totstandkoming van de auto voor 2020.

Op 19 februari wordt de nieuwe, officiële lakkleur voor 2020 onthuld in Barcelona.

(persbericht)