Home > #Hoofdnieuws > ePrix Mexico: zege voor Mitch Evans na een bloedstollende race

ePrix Mexico: zege voor Mitch Evans na een bloedstollende race

De vierde ePrix in het 2019-2020 Formula E kampioenschap was er eentje om op het puntje van je stoel te zitten. Net zoals vorig jaar zorgde Mexico voor heel wat spektakel. De race werd gekenmerkt door heel wat knappe inhaalbewegingen. Mitch Evans kwam al bij het begin op de eerste plek en bleef deze de hele race lang verdedigen.

Müller (Geox Dragon) bracht in de tweede ronde al de eerste safety car van de race uit. Hij ging in de eerste bocht te wijd, ging door het gras en reed recht de muur in waarbij hij een van de camera’s meenam. Massa (Venturi) moest zijn wagen achter de vangrail parkeren na een afgebroken linkervoorwiel. Ook polesitter André Lotterer (Porsche) kon de race niet uitrijden door een kapotte voorvleugel. De twee landgenoten Nyck de Vries (Mercedes) en Robin Frijns (Envision) kwamen in de eerste bocht met elkaar in contact. De Vries moest opgeven, terwijl Frijns zes plaatsen verloor. Sam Bird heeft dan weer een attack-mode genomen, werd bij het uitrijden van de arena verrast door het extra vermogen en reed de muur in. Drama voor Envision Virgin dus.

Stoffel Vandoorne was na een knappe race op weg naar de vierde plaats, maar schraapte de muur in de laatste 30 seconden van de race en werd zo terug naar achteren gedrongen. Vandoorne moet zijn leiderschapsplaats in het kampioenschap afgeven aan Evans en komt zo op de vierde plaats terecht. Hij kon de race niet uitrijden. Jérôme d’Ambrosio finishte als elfde, wat zeker een mooie prestatie is gezien hij achteraan de grid startte.

De volgende race vindt over twee weken plaats in Marrakesh. Uiteraard is Autosportwereld.be daar ter plaatse aanwezig om verslag voor u uit te brengen.

Foto © Momenol Images