Home > #Hoofdnieuws > ePrix Mexico: FP1 en FP2

ePrix Mexico: FP1 en FP2

In Mexico city is de ePrix van start gegaan vroeg in de ochtend om 7u30 lokale tijd. In FP1 veroorzaakte Audi rijder Daniel Abt een rode vlag 12 minuten voor het einde van de sessie. De Duitser plaatste zijn elektrische bolide in de muur en werd overgebracht naar het ziekenhuis per helikopter voor een check up. Daardoor werd de Jaguar I-Pace eThrophy kwalificatie geannuleerd. Edoardo Mortara (Venturi) sloot de sessie af als snelste. Door de rode vlag kon enkel Mortara en Wehrlein (Mahindra) een full power lap afleggen. Mahinda zal echter achteraan de grid starten door een 40 plaats grid straf voor Jeromé en Pascal door een versnellingsbak wissel.

In FP2 was het de Porsche van Neel Jani die voor een eerste vlag zorgde. De Porsche kwam tot stilstand in sector 1. 8 minuten voor het einde van de sessie was er contact tussen de muur en de BMW van Maximilian Günther zonder grote gevolgen. Sam Bird (Envision Virgin) sluit FP2 af als snelste.

Door de crash van Daniel Abt eerder in FP1 kon de Audi niet deelnemen aan FP2. De monocoque van de wagen moest volledig opnieuw opgebouwd worden.

Stoffel Vandoorne kende een twee goede vrije trainingen met een vijfde plek in FP1 en FP2. De kwalificatie start om 18u45.