Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: Evans heerst

WRC Zweden: Evans heerst

De tweede dag was op zich makkelijk samen te vatten, want de Welshman Elfyn Evans reed snelste tijd na snelste tijd. In zijn Toyota Yaris WRC is de nieuwkomer in het Japanse team gewoon onklopbaar in Zweden. Ott Tänak kon nog een beetje aanklampen, de rest keek toe. Na de showproef van Torsby, gewonnen door Thierry Neuville, rest er de deelnemers nog welgeteld één KP, de Powerstage van morgen zondag.

Vooraan domineerde Evans dus de debatten, voor Ott Tänak als snelste van de Hyundai-rijders en Sébastien Ogier. De Fransman raakte in extremis voor zijn teamgenoot Kalle Rovanpera op de showproef van Torsby.

Elfyn Evans was dan ook zeer tevreden na de finish van Torsby 2. “Het wordt nog steeds een belangrijke dag morgen, er is nog niks gespeeld. De weersomstandigheden zullen vannacht echt slecht zijn, gezien de regen en de zachte temperaturen die ze voor deze nacht geven en dingen kunnen dus snel gebeuren. Verder ben ik enorm tevreden met de wagen en voel ik me goed.”

Thierry Neuville moet het stellen met een zesde stek, de WK-leider worstelde vrijdag met het vegen van de baan en op zaterdag kwam hij net die fracties te kort om echt nog op te schuiven. Onze landgenoot kon echter relativeren: “Kijk we hebben een degelijke rally gereden, zonder fouten, alles gegeven, maar als je niet vooraan zit, op het podium staat of voor de winst kan vechten, dan is dat voor ons altijd frustrerend. Morgen wil ik nog één plaats goed maken, meer zal moeilijk worden en alle credits aan Elfyn, hij was gewoonweg de beste deze rally. Verder zal deze rally ook de startorde bepalen van Mexico en iedereen weet hoe belangrijk dat is. Maar goed, we gaan op zoek naar Lappi en een revanche voor vorig jaar toen we net de tweede plaats aan hem moesten laten.”

Adrien Fourmaux en en onze landgenoot Renaud Jamoul houden vast aan hun vierde plaats in WRC2, waar Mads Ostberg (Citroën) de debatten leidt. In WRC3 leidt Jari Huttunen in een Hyundai.

De WRC-wedstrijd van Zweden zal uiteindelijk 148 kilometer lang geweest zijn, de helft van de normale afstand… Het weer speelde de organisatoren enorme parten en uiteraard ging de veiligheid voor alles, maar misschien was een andere (harde) optie wel de goede geweest. Afspraak morgen dus net na de middag voor de laatste proef van deze wel erg vreemde wedstrijd.