Home > Circuit > In een notendop: ELMS-Indycar-F3 Asia

In een notendop: ELMS-Indycar-F3 Asia

  • ELMS – Horlogemaker Richard Mille, al nauw betrokken in de autosport als sponsor, lanceert nu een eigen team in de European Le Mans Series (ELMS). Opvallend: het wordt een volledig vrouwelijk team met de Colombiaanse Tatiana Calderon, de Amerikaanse Katherine Legge en de Duitse Sophia Floersch. Zij krijgen een Oreca ter beschikking voor het kampioenschap 2020-2021 met een mogelijke deelname in Le Mans. Het initiatief krijgt de steun van “FIA Women in Motorsport”. Legge (39) is de enige die ervaring heeft in endurance (IMSA). Floersch (F3) en Calderon (F2) debuteren in de discipline.
  • Indycar – Op het Circuit of the Americas in Austin (Texas) werden de testritten voor de Indycar stilgelegd wegens het slechte weer. Koude en regen maken het er te gevaarlijk. Op moment van afvlaggen stond de Nederlander Rinus “Veekay” Van Kalmthout aan de kop met de Dallara-Chevy van ECR. Hij werd gevolgd door Alexander Rossi (Dallara-Honda – Andretti) en Scott McLaughlin (Dallara-Chevy – Penske).
  • Indycar – Jimmie Johnson, dezer dagen aan de slag in de Daytona 500, liet weten vanuit NASCAR interesse te hebben in de Indycar. Hij zal in 2021 waarschijnlijk enkele wedstrijden rijden.
  • F3 Asia – De Canadees Devlin DeFrancesco zal zijn seizoen in de F3 Asia niet verder afwerken. DeFrancesco zou volgend weekend aan de slag moeten in Buriram (Thailand) maar de 20-jarige van Italiaanse afkomst wil geen risico lopen in verband met de uitbraak van het Coronavirus.

foto: ©richardmille.com