Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • F.Renault Eurocup – De Zwitser Grégoire Saucy tekende voor het ART team in de Eurocup. In de paddock circuleren er geruchten dat FA Racing, het team van Alonso, zou gaan samenwerken met het Britse Manor.
  • SuperFormula – In de Japanse top eenzitterserie maakte Toyota zijn rijders bekend. De Japanse constructeur levert er de motor voor zes verschillende teams. Opvallend is de komst van Sacha Fenestraz bij Kondo en de voorlopige afwezigheid van de kampioen Nick Cassidy. De rest van de Toyota zitje worden ingevuld door Japanse rijders en bij Tom’s is er nog een plaatse vrij. Fenestraz zit ook in de SuperGT bij Toyota waar hij dan rijdt met Miyata.
  • Euroformula Open – Van Amersfoort bevestigde Fransman Alexandre Bardinon, vorig jaar al bij hen aan de slag in de Formula Regional. Eerder kondigde Fortec de Amerikaan Kris Wright aan (uit de Birtse F3) terwijl Carlin dan weer Engelsman Zane Maloney, de 16-jarige uit Barbados, naast Ido Cohen zet.
  • F2/F1 divers – U las ook al dat Luca Ghiotto, die eind vorig seizoen zijn vertrek uit de eenzitters aankondigde, dan toch weer een seizoentje Formule 2 zal rijden bij Hitech. Verder was Alfa Romeo rijder Antonio Giovinazzi vorige week op audiëntie bij paus Franscesco. “Een onbeschrijfelijk moment” vertelde een Italiaan die danig onder de indruk was.
  • Indycar – En in de States gaat Max Chilton verder met Carlin in een beperkt programma. De Brit zal de stratenwedstrijden rijden en de Indy500

foto: fiaformula3.com ©LAT