Home > #Hoofdnieuws > TCR Europe: Gilles Magnus hoopvol en gemotiveerd

TCR Europe: Gilles Magnus hoopvol en gemotiveerd

Gilles Magnus (Audi RS 3 LMS) in TCR Europe aan de ene kant, Tom Rensonnet en Renaud Herman (Peugeot 208 Rally4) in het Junior Belgian Rally Championship aan de andere kant. Het RACB National Team wil deze autosporttalenten in hun respectievelijke disciplines helpen te groeien.

Aan de vooravond van een nieuw seizoen doen deze jonge kerels er alles aan om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Enkele dagen voor de voorstelling van het officiële programma van het 13 de seizoen van het RACB National Team werkten alle teamleden een bijzondere teambuilding af: een mars van 50 kilometer, die over twee dagen in winderige en natte Ardennen werd afgewerkt. Zo werden de banden nog nauwer aangehaald, in een groep waar strijdlust en team spirit hoog in het vaandel wordt gevoerd.

Met de ervaring van 2019 voor de titel gaan

TCR is een discipline waar je maximaal geconcentreerd aan de start moet verschijnen”, stelt de 20-jarige Gilles Magnus. “Ik ben over het algemeen tevreden over mijn eerste seizoen op dit niveau, maar ik besef ook dat ik op sommige momenten enkele fouten heb gemaakt. Daar wil ik nu de lessen uit trekken. 2019 was een leerjaar, ik voel me nu heel wat beter bewapend om een nieuw seizoen TCR Europe aan te vangen. Dankzij de steun van Audi Sport Customer Racing en de efficiënte technici van Comtoyou zal ik alles op alles zetten om de titel in deze discipline te veroveren. Ik hoop ook van een dubbele buitenkans gebruik te kunnen maken. TCR Europe houdt dit seizoen immers twee keer halt in België. We beginnen in Spa-Francorchamps, maar later dit jaar trekken we ook naar Zolder. Om onze ambitieuze plannen waarheid te doen worden beginnen we vanaf eind deze maand aan de pre-seizoenstesten. Ik besteed ook heel wat tijd aan mijn fysieke en mentale voorbereiding.

Kalender TCR Europe:

1. Spa (1 en 2 mei); 2. Red Bull Ring (15-17 mei); Oschersleben (26-28 juni); 4. Le Castellet (17-19 juli); 5. Zolder (11-13 september); 6. Monza (25-27 september); 7. Barcelona (9-11 oktober).

(persbericht)