Home > #Hoofdnieuws > Euro RX: Kevin Abbring met GCK

Euro RX: Kevin Abbring met GCK

De Nederlander Kevin Abbring zal in 2020 mee strijden voor de Europese titel bij de Supercars in rallycross. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

Abbring reed in 2019 enkele wedstrijden mee in het Wereldkampioenschap rallycross in een Skoda Fabia van ES Motorsport. In Noorwegen en Zweden reed de voormalig rallyrijder telkens mee in de finale en behaalde hij twee maal de vierde plek. Voor 2020 tekende Abbring bij het Franse team GCK van Guerlain Chicherit en zijn wapen wordt een Renault Clio die ontwikkeld wordt door FORS Performance. Nog vandaag leerden we ook dat de Fransman Philippe Maloigne Abbrings teamgenoot wordt en zij zullen dus samen strijden in het FIA Europese kampioenschap voor Supercars dat begint op het circuit van Spa Francorchamps tijdens het weekend van 16 en 17 mei.

Terwijl het nog wachten is op de eerste echte aankondigingen wat het Wereldkampioenschap betreft zagen we de voorbije weken reeds enkele andere interessante namen verschijnen voor het Europese kampioenschap. Zo zal de Noor Ben Philip Gundersen, die de voorbij jaren in RX2 actief was, een Audi S1 van JC Raceteknik besturen en de Zweed Philip Gehrman zullen we dan weer aan het werk zien met een VW Polo van Kristoffersson Motorsport, net als de Noor Sondre Evjen.

(foto FIAWorldrallycross.com)

You may also like
WRX: Kevin Abbring in Finland
WRX: Sebastian Eriksson zegeviert in Zweden
Ypres Rally: sterke start Abbring
WRX Noorwegen: Niclas Grönholm leidt na dag 1