Home > Historic > Oldtimer Rally > Historic Monte-Carlo: wedstrijd is halfweg

Historic Monte-Carlo: wedstrijd is halfweg

De 23ste Historic Rally Monte-Carlo is sedert dit weekend ook onderweg. Met de achtste regularity-zone zijn ze daar vandaag net over de helft van de wedstrijd. De leiding is in handen van het Noors-Tsjechische duo Bjerregaard en Svec.

foto: ©acm.mc

Henrik Bjerregaard en Jaromir Svec leiden op maandagmiddag met een Ford Escort RS2000 MkII. Zij houden de Denen Hindsgaul en Pagh (Fiat 128 Coupé) op afstand. De derde plaats is voor het Spaanse duo Zorilla en Guttierrez (Volkswagen Golf GTI).

De beste Belgen zijn op maandagmiddag José Lareppe en David Lieven, ze raapten meer dan 2000 punten en staan met de Opel Ascona op de twaalfde plaats, net voor de beste der vedetten, de Fransman en ex-WK rallyrijder Bruno Saby in de onafscheidelijke Renault R5 Turbo.

Vedettenparade

Eveneens aan de start andere vedetten als de legendarische Duitse wereldkampioen rally Walter Röhrl en zijn eeuwige copiloot Christian Geistdorfer. Maar Röhrl raapte al 3380 strafpunten en met de Porsche 911 SC staat hij op een verre 111de plaats. Veel ruchtbaarheid was er ook rond de deelname van Rauno Aaltonen op de Mini Cooper S. De Fin, fabrieksrijder voor de British Motor Company in de jaren zestig, schonk in 1967 de laatste zege in de Monte-Carlo aan Mini. Het is een exploot dat hij op 81-jarige leeftijd niet zal herhalen. Op zondagavond stond hij op een voorlopige 118de plaats.

Er blijven nog zeven regularity trajecten af te leggen. De rally eindigt op woensdag.