Home > Moto > Internationaal > Moto: Rea en Krummenacher bevestigen in Jerez tests

Moto: Rea en Krummenacher bevestigen in Jerez tests

Op het circuit van Jerez worstelden de rijders van het WK Superbike en het WK Supersport zich de afgelopen week doorheen de restanten van de storm “Gloria” voor hun eerste testsessie van 2020.

foto’s: ©worldsbk.com

Op een kletsnatte woensdag zette Leon Haslam met de gloednieuwe Honda de besttijd, voor Yamaha fabrieksrijder Michael van der Mark en de verrassende Amerikaanse rookie Garrett Gerloff (GRT Yamaha). Jonathan Rea besloot om met de fabrieks-Kawasaki niet in actie te komen op woensdag. Ook donderdag begon nat maar in de namiddag droogde de piste genoeg om slicks te monteren. Jonathan Rea maakte er meteen gebruik van om de besttijd te zetten, tevens de beste tijd van de testdagen. Lang leek Toprak Razgatlioglu de snelste te worden maar hij moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een tweede tijd op de Yamaha. Scott Redding pakte de derde tijd voor Ducati. Zondag en maandag zijn de teams aan de slag op het Portugese Portimao.

Supersport: Krummenacher sterk

Ook de WK Supersport rijders hadden testdagen in Jerez. De Zwitser Randy Krummenacher startte goed bij MV Agusta met de besttijd van de tests met de MV Agusta F3 675, teamgenoot Raffaele De Rosa volgde en Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) vervolledigde de top 3.

Onze landgenoot Loris Cresson, die zal uitkomen voor het OXXO Yamaha Team Toth, besloot om aan de kant te blijven op Jerez. De Supersport rijders volgen nu de Superbikes naar het circuit van Portimao.