Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2020: Al-Attiyah heeft Sainz bijna te pakken

Dakar 2020: Al-Attiyah heeft Sainz bijna te pakken

In de Dakar 2020 lijkt alles in de eindspurt te worden beslist. Er resten de deelnemers nog 1300 kilometer tegen de chrono, verdeeld over drie ritten en het verschil tussen Carlos Sainz (MINI) en eerste achtervolger Nasser Al-Attiyah (Toyota) bedraagt amper 24 seconden. De ritwinnaar van de negende rit, Stéphane Peterhansel (MINI) volgt op 6min38 en is dus verre van uitgeteld.

Carlos Sainz verloor zes en een halve minuut in de negende etappe en ziet zo de Qatarese titelverdediger echt in zijn spiegels naderen. Een lekke band deed Sainz ei zo na de das om, maar de Spaanse rallylegende blijft dus nipt leider in de Dakar. Een andere Spanjaard maakt na alweer een sterke prestatie zijn intrede in de top-10. Zonder het vele tijdverlies in de tweede rit, speelde Alonso nu waarschijnlijk nog mee voor de zege in de Dakar.

Van Belgische zijde wisselen Tom Colsoul (Toyota) en Fabian Lurquin (Buggy) weer van plaats. De Landenaar is nu eerste landgenoot op de zevende stek, één plaats beter dan de ritwinnaar van maandag. Ricky Brabec (Honda) blijft solide leider bij de motoren.

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege