Home > #Hoofdnieuws > Africa Race: derde Belgische ritzege en leidersplaats voor Gregoor Racing

Africa Race: derde Belgische ritzege en leidersplaats voor Gregoor Racing

Het gaat goed voor Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans haalden en de Iveco van Gregoor Racing in Afrika. Ze meldden zich aan in Dakhla (Marokko) met een derde ritzege op zes etappes en gaan nu ook naar de leiding in de tussenstand.

foto: africaecorace/media

Het werd voor de Belgen dus een derde ritzege in deze zesde etappe, die geboekstaafd stond als een “moeilijke” rit met veel aandacht voor de navigatie en veel parallelwegen waarop het gemakkelijk dwalen was.

De Gregoor Racing Iveco pakte elf minuten op de klassementsleiders Yves en Jean Fromont en hun snelle buggy. Kovacs, Acs en Czegledi, de Hongaren van Qualisport Racing, kwamen met de Scania als vijfde binnen en gaven 24 minuten toe. In het kampioenschap gaan Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans nu naar de leiding, met een luttele zes seconden voorsprong op de Fromont buggy. De andere Fransen die meedingen naar de leiding, Patrick en Lucas Martin (Mercedes), rukken op naar de derde plaats, met negen minuten achterstand. De Hongaren Kovacs, Acs en Czegledi zakken met de Scania naar de vierde plaats op elf minuten. De andere Belgische truck, de MAN van Joel Essers, Marc Lauwers en Tijs Vranken, sluit aan op de vijfde plaats maar dan wel op meer dan twee uren.

Vermelden we nog de veertiende plaats van Noel de Burtin (Polaris) en de 44ste plaats van de andere Essers MAN met Hillewaere-Dejonckheere-Helewaut in het algemene klassement.

Zondag is er een rustdag in de Africa Race.