Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F3 Asia-F4 VAE-FIA F2-SuperFormula

In een notendop: F3 Asia-F4 VAE-FIA F2-SuperFormula

  • F3 Asia – In het kader van de Dubai 24 was er ook de derde en laatste race van het weekend voor de F3 Asia. Het werd een zege voor de Japanner Yu Kanamaru (BlackArts). De Rus Nikita Mazepin en zijn tot nu toe ongelukkige Hitech teamgenoot Ukyo Sasahara mochten mee op het podium. Kampioenschapsleider Joey Alders (BlackArts) werd vierde en vergroot zijn voorsprong in de tussenstand. Daar leidt hij met 123 punten voor Doohan (89) en Mazepin (82). Amaury Cordeel besloot zijn F3 weekend met een nieuwe tiende plaats. Hij rijdt buiten kampioenschap als gastrijder.
  • SuperFormula – Op de loonlijst van Honda voor de Japanse Super Formula staat nu ook de Colombiaanse Tatiana Calderon. Zij komt uit voor Drago Corse. De andere Honda teams zijn Dandelion (Naoki Yamamoto-Nirei Fukuzumi), Mugen (Juri Vips-Tomoki Nojiri), B-Max Motopark (Pietro Fittipaldi-Charles Milesi) en Nakajima (Tadasuke Makino-Toshiki Oyu).
  • F4 VAE – De drie races voor het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten tijdens het weekend van de Dubai 24 werden gewonnen door de onaanraakbare Francesco Pizzi. De Italiaan debuteerde voor het Xcel team en had geen enkele moeite met de tegenstand, zijn land- en teamgenoten Lorenzo Fluxa en Nicola Marinangeli.
  • FIA F3 – De Japanse F3 sensatie Yuki Tsunoda debuteert in 2020 in de Formule 2 bij het Engelse Carlin. Hij komt er uit tegen
    Prema (Robert Shwartzman – Mick Schumacher), ART (Marcus Armstrong – Christian Lundgaard), Charouz (Louis Deletraz – Pedro Piquet), DAMS (Sean Gelael – Dan Ticktum), HWA Racelab (Artem Markelov – Giuliano Alesi), Virtuosi (Callum Ilott – Guan Yu Zhou) en MP Motorsport (Felipe Drugovich). Er zijn nog steeds vrije zitjes bij Carlin, Trident, Campos en MP Motorsport).

(foto: W.Bouchez)