Home > Circuit > Eenzitter > F3 Asia: Alders blijft overtuigen.

F3 Asia: Alders blijft overtuigen.

Terwijl op politiek vlak de gemoederen verhitten in het Midden-Oosten, ontscheept de FIA F3 Asia serie er voor een dubbele affiche met races in Dubai en Yas Marina. Eén Belg is er te gast: Amaury Cordeel.

foto: f3asia.com

Het Aziatische F3 kampioenschap zit op het Dubai Autodrom voor zijn tweede weekend. Tijdens de kwalificatie heerste Hitech, met de Japanner Ukyo Sasahara, voor Jack Doohan (Pinnacle). Sasahara verzilverde zijn pole in de al verreden eerste race…bijna! De Japanner heerste over de race, leidde elke ronde, alleen maar om in de allerlaatste ronde te worden aangetikt door Jack Doohan. De opgave was voor de Japanner, de zege voor de Australiër. De leider in de tussenstand, de Nederlander Joey Alders, werd voor Black Arts Racing tweede terwijl de Spanjaard Sebastian Fernandez, onlangs nog aangeworven bij ART in FIA F3, de derde podiumplaats pakte bij zijn debuut in de serie.

Ondertussen werd ook al de tweede race afgewerkt, deze keer in de regen, en dat was een kolfje naar de hand van Joey Alders. Hij won dominant en pakte zijn derde zege in vijf races! Opnieuw was Fernandez verrassend goed, hij eindigde als tweede voor Doohan, die in het begin van de race worstelde met zijn wagen maar daarna de meubelen kon redden. Ukyo Sasahara viel opnieuw uit en kent een pechweekend van jewelste.

Amaury Cordeel verkent de wateren

Ook in Dubai; Amaury Cordeel. De Antwerpenaar treedt er op al “gastrijder” en zal geen punten pakken in het kampioenschap. Hij besloot met de bolide van MP Motorsports als tiende in de eerste race en als achtste in de tweede race. Noem het gerust een meer dan mooi resultaat voor Cordeel.

In het kampioenschap blijft Alders aan de leiding met 108 punten voor Doohan (87) en Mazepin (64). Er volgt echter nog een derde en laatste race in Dubai voordat de karavaan verder gaat naar Abu Dhabi en het Yas Marina circuit.