Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F2-FIA F3-SF

In een notendop: FIA F2-FIA F3-SF

  • Super Formula – de Japanse Super Formula eenzitter-competitie verandert zijn puntensysteem. Tot nu toe volgden zij nog het oude F1 systeem van 10-8-6-5-4-3-2-1. Om de winnaars beter te belonen gaan ze nu over tot het systeem 20-15-11-8-6-5-4-3-2-1. Bovendien zijn er bonuspunten te verdienen met de snelste ronde in de race (3-2-1) en de pole (1). Heel wat rijders gebruiken de Super Formula om licentiepunten te scoren voor het F1 “rijbewijs”. Volgend seizoen zullen alvast Pietro Fittipaldi (kleinzoon van) en de Fransman Charles Milesi er hun kans wagen. Het seizoen begint op 5 april in Suzuka.
  • Formule 2 – De Braziliaan Felipe Drugovich tekende afgelopen week voor een seizoen in de F2 bij het Nederlandse MP Motorsport. Eerder zegden Deletraz en Piquet toe voor Charouz, dat trouwens “Sauber Junior team” af is.
  • Formule 3 – De 17-jarige Deen Frederik Vesti, regerend F3 Regional kampioen, komt aan boord van Prema Racing voor een campagne in de FIA F3. Prema, het 2019 kampioenenteam, zet naast Vesti in op de Amerikaan Logan Sargeant en gaat nog op zoek naar een derde naam.
  • Formule 3 – ART Grand Prix is die andere grote naam in de FIA F3 en zij tekenden net voor de jaarwisseling de 16-jarige Theo Pourchaire. De Fransman is ADAC F4 kampioen en versloeg vorig seizoen Dennis Hauger en Arthur Leclerc. Pourchaire start bij ART naast de Rus Alexander Smolyar.

foto: fiaformula3.com/©lat