Home > Circuit > GT > Dries Vanthoor sluit seizoen af met zege

Dries Vanthoor sluit seizoen af met zege

Dries Vanthoor was dit weekend nog steeds aan het racen en dat in de Gulf 12 Hours 2019. In de Attempto Racing Audi R8 LMS won hij samen met zijn teamgenoten Christopher Mies en Rinat Salikhov. Het was meteen de eerste zege voor Audi in de race in het Midden-Oosten.

Dries Vanthoor maakte overigens eerder dit seizoen al deel uit van het winnende trio in de ICGT-wedstrijd in het Japanse Suzuka, toen ook al de eerste zege voor Audi. Dries Vanthoor sluit zo een seizoen af, met schitterende zeges, want ook de 24 Uur van de Nürburgring staat sinds dit seizoen op zijn palmares. De grootste uitdaging voor de jonge Limburger is nu om volgens seizoen zijn selheid en race-inzicht ook te vertalen in een internationale titel.

De 12 uursrace in de Golfstaat is echt de afsluiter van een zeer lang seizoen voor de Limburgse fabrieksrijder van Audi. Samen met Christopher Mies en Rinat Salikhov reed Vanthoor zeer lang vooraan, een dominante positie die zich vertaalde in de eerste zege voor het team Attempto Racing en Audi Sport.

Dries Vanthoor: “Ik ben echt gelukkig dat ik voor Audi de eerste zege in de Gulf 12 Hours heb kunnen behalen. Het is de eerste maal dat we met dit trio in een wagen van Attempto racen en dan meteen winnen, is echt heel cool, zeker omdat we een één-twee scoren. De wagen was geweldig om te rijden. Na de kwalificaties was duidelijk dat het heel close racing zou worden, met de [#77 Barwell] Lamborghini, de andere [#55 Attempto] Audi, de [#19 GPX Racing] Porsche en de (#48 HTP Motorsport] Mercedes. We maakten geen fouten en dat resulteerde in dit resultaat. We kregen een time penalty, maar hadden dan weer wat geluk met de timing van de safety car. Het team schatte de situatie goed in en riep ons tidjig binnen. Alles verliep schitterend vandaag en wij maakten het werk af.

Dries Vanthoor rest nu een drietal weken rust, alvorens naar de testdagen van Daytona af te reizen, om de eerste race van het nieuwe seizoen voor te bereiden. Vanthoor, dis bevestigd is als Audi-rijder voor 2020, zal immers met WRT op de bekende banking de legendarische 24-uursrace trachten te winnen.

(persbericht)