Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Tom Boonen

De eindejaarsvragen: Tom Boonen

Tom Boonen is nu echt een ex-wielrenner en maakt volop deel uit van de Belgische racerij. De man uit de Kempen reed een mooi seizoen en miste op een haar na een eerste grote zege tijdens de 24 Uur van Zolder. Ook hij stuurde zijn antwoorden voor de eindejaarsvragen in.

Hoe was uw autosportjaar?

Tom Boonen: “Ik heb een heel leerrijk jaar achter de rug. We hebben met ons team, dat uit topmensen bestaat, onze Norma M20FC eindelijk betrouwbaar gekregen. Dat resulteerde in een zeer sterk einde van het seizoen met enkele overwinningen en mijn eerste titel in de Supercar Challenge. Ook de overwinning samen met Sam Dejonghe op Paul Ricard in de Ultimate Cup was een top moment. Het dieptepunt was zonder meer de 24 uur van Zolder waar we aan de leiding lagen op vier uur van het einde van de race, op het moment dat de krachtbron stuk ging.”

Wat verwacht u van 2020?

“Voor 2020 zijn er nog een paar pistes mogelijk die we aan het bekijken zijn, maar hoofdzakelijk ga ik me verder concentreren op onze Norma omdat ik mijn hart verloren heb aan deze auto. Sowieso is het hoofddoel van het jaar terug de 24 Uur van Zolder waar we nog iets goed te maken hebben.”

Het moment van het autosportseizoen?

“Voor mezelf was dat de Belcar-race op Spa waar ik mijn beste stint tot dusver reed en echt één was met de auto. Een heerlijk uur waarin er niks anders bestond dan de auto en ikzelf. Dan was er ook nog mijn maatje Sam die eindelijk de kansen krijgt die hij verdient in LMP2 en voor hem supporteren in de thuiswedstrijd op Spa was een kippenvelmoment.”

You may also like
Zolder 24 – 19H: race stillaan in definitieve plooi?
Belcar 2020: Russell Racing na moeilijk seizoen terug
Belcar 2020: Krafft Racing met twee Norma
De eindejaarsvragen: Christoff Corten