Home > #Hoofdnieuws > VAS Rally Kortrijk: Verschueren dominante winnaar

VAS Rally Kortrijk: Verschueren dominante winnaar

De 27ste editie van de 6 Uren van Kortrijk werd opnieuw een zege voor Vincent Verschueren op de GoDrive Skoda Fabia R5. De Oost-Vlaming won nu al voor de zesde keer in Kortrijk, de vierde zege op rij.

Er stond geen maat op Vincent Verschueren die vijf van de zes proeven won op zondagochtend. Zo ging hij al snel voorbij Melissa Debackere (Skoda), die als leider deze tweede rallydag mocht aanvatten. Melissa Debackere werd uiteindelijk tweede. Bernd Casier snoepte in extremis de derde plaats af van Davy Vanneste. Andy Lefevere (Skoda) bleef constant op de loer liggen en besloot uiteindelijk als vijfde. Steve Bécaert (Skoda) moest nipt de duimen leggen in de strijd voor de zesde plaats. Die ging naar Tim Van Parijs (Skoda) die debuteerde in deze R5. Paul Lietaer (Ford) eindigde negende, kort achter Renzo Herpoel (Skoda) en is winnaar bij de historics voor Bjorn Syx (BMW) en Jeroen Van Wanseele (Ford).

Koen Lauwaert haalde op zijn Renault Clio R3 maxi de laatste titel binnen die nog te begeven was in de VAS regionale rallycompetitie: Divisie 3. Lauwaert had daarvoor genoeg aan een 25ste eindplaats algemeen (20ste in Divisie 3) en kon door het spel met de schrapresultaten nog voorbij aan Kurt Boone, indrukwekkend tiende in het algemene klassement op de Evo X!

http://www.autosportwereld.be/2019/11/24/vas-rally-kortrijk-in-beelden/