Home > #Hoofdnieuws > Formula E Diriyah: Sims pakt de tweede van het weekend

Formula E Diriyah: Sims pakt de tweede van het weekend

De tweede race van de Formula E in Saoedi-Arabië was veel onderhoudender dan de openingsrace op vrijdag. Na een perfecte wedstrijd ging de zege naar de Britse poleman Alexander Sims in een BMWi, voor zijn teamgenoot Max Günther. Lucas Di Grassi bezorgde Audi een eerste podium van het seizoen, vlak voor Stoffel Vandoorne, die een zeer sterk openingsweekend kende en als tweede in de tussenstand de eindejaarsperiode ingaat.

Foto’s ©: BMW Press

Drama was er meteen voor Jérome d’Ambrosio die in zijn Mahindra niet van zijn startplaats wegraakte. Onze landgenoot blijft dus steken op zijn negende plaats van vrijdag. Vooraan bleef de strijd spannend tot op de meet met een zeer sterke race van Stoffel Vandoorne, die van de 11de naar de vierde plaats oprukte. Zijn teamgenoot bij Mercedes, Nick De Vries, deed nog beter met een inhaalrace van de achterste gelederen naar zeven! Mercedes is duidelijk in prima doen in de Formula E.

Vooraan was er dus een dubbel voor BMWi, met Sims voor Günther, maar dus dit weekend waren er ook podiumplaatsen voor Audi, Porsche en Mercedes, de drie andere Duitse giganten. Sam Bird, de winnaar van de eerste race eindigde met zijn Virgin in de bandenmuur, net als Robin Frijns overigens die heel alleen van de baan ging. DS Techeetah, de regerende kampioen kende dan weer een rotweekend.

In de tussenstand leidt Sims met 35 punten, voor Vandoorne met 27 punten en de winnaar van gisteren, Sam Bird, al is de uitslag in Diriyah onder voorbehoud. De volgende wedstrijd van de Formula E is er op 18 januari, volgend jaar dus!

Diriyah ABB FIA Formula E Championship: BMW i Andretti Motorsport wint met Alexander Sims.