Home > #Hoofdnieuws > IGTC Kyalami: kan Vervisch wereldkampioen GT3 worden?

IGTC Kyalami: kan Vervisch wereldkampioen GT3 worden?

Na 37 jaar afwezigheid is er dit weekend weer een editie van de 9 Uur van Kyalami. De Zuid-Afrikaanse wedstrijd vormt het slot van de Intercontinental GT Challenge, een zeer spannend slot met onder meer een Belgische titelkandidaat.

Zaterdag kennen we de ‘wereldkampioenen’ in GT3, na een seizoen waarin Mercedes-AMG en Porsche tot dusver de concurrentie een stap voor waren. De beide merken vechten onderling uit wie de titel bij de merken zal wegkapen. Mercedes-AMG leidt met 115 punten en Mercedes-rijder Max Buhk leidt dan weer bij de rijders. Met 18 punten bonus op Porsche, is de situatie voor Mercedes-AMG relatief comfortabel, zeker gezien het zeer regelmatige parcours van het merk tot dusver.

Vervisch op zijn elan van Suzuka?

Bij de rijders moet Buhk in zijn spiegels kijken voor zijn teamgenoot Max Götz, die net als onze landgenoot Frederic Vervisch op amper zes punten volgt. Frederic Vervisch doet het in Zuid-Afrika met Dries Vanthoor en Kelvin van der Linde in een Audi R8 LMS van WRT. Het trio won overigens de vorige wedstrijd in Suzuka en is dus verre van uitgeteld. Audi maakt geen kans meer op de merkentitel. Ook Porsche-rijders Matt Campbell, Dennis Olsen en Dirk Werner zijn met een achterstand van amper tien punten uitgeteld. Van Belgische zijde zijn er zaterdag ook nog IMSA-kampioen Laurens Vanthoor (Porsche), Bertrand Baguette (Honda), Maxime Martin (Aston) en Maxime Soulet (Bentley). De race start zaterdag om 12u00.