Home > Circuit > WTCR: straatgevecht in Macau

WTCR: straatgevecht in Macau

De WTCR deelnemers vechten het straks uit in de straten van Macau, in de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap. Een belangrijke wedstrijd voor de uiteindelijke finale in Sepang, van 13 tot 15 december 2019. Er  zijn 32 wagens ingeschreven in Macau en Robb Huff kan voor de tiende keer deze wedstrijd winnen! 

foto: ©fiawtcr.com

Op 17 november zullen we nog iets wijzer worden wat betreft de krachtsverhoudingen en titelkansen binnen het WTCR. Esteban Guerrieri (Honda) leidt in de WTCR tussenstand Norbert Michelisz (Hyundai) met zes punten voorsprong. Maar er zijn nog maximaal 85 punten te scoren op het stadscircuit. Dat betekent dat er nog heel wat andere rijders een goede zaak kunnen doen wat betreft hun titelkansen. Bijvoorbeeld Thed Björk, kampioen 2017 en voorlopig derde met de Cyan Racing Lynk & Co, of zijn teamgenoot Yvan Muller, “mister Touring Car” zelve. Maar er zijn ook nog rookie Mikel Azcona op de Cupra en Nestor Girolami op de Honda. Voor de volledigheid nog zeggen dat ook Gabriele Tarquini op de Hyundai nog een kleine kans heeft op de titel, al zal er voor hem iets meer water naar de zee moeten vloeien om dat mogelijk te maken.

Het Circuito da Guia is 6.120 kilometer lang, en kronkelt door de smalle straten van de enclave, met snelle rechte lijnen, gevolgd door lange bochten. Het is iedere keer weer een uitdaging. Al sinds 1972 krijgt Macau van de Volksrepubliek China een speciale toelating om een toerwagenrace te houden in de straten. Trekpleisters zijn dikwijls de vele Aziatische rijders, die een unieke kans krijgen om zich te meten met de wereldelite. Dit jaar zien we o.a. Billy Lo, resident in Macau, James Tang, Kwai Wah Wong, Arthur Law en Terence Tse uit Hong Kong en Jim Ka To.

Van Belgische zijde wordt het uitkijken naar de prestaties van Fréderic Vervisch, aan de slag met de Comtoyou Audi RS 3 LMS.

Er zit een tijdsverschil van zeven uur op de races in Macau (12u00 wordt 19u00). Donderdag 14 november beginnen we met de vrije trainingen, die op vrijdag 15 november worden gevolgd door de eerste en tweede kwalificatietraining. Race 1 is er op zaterdag 16 november, 14u55 lokale tijd. Race 2 en Race 3 staan op het programma zondag 17 november om 8u45 en 11u25, lokale tijd.

Voorlopige tussenstand (na 8 van 10 meetings):

1) Esteban Guerrieri (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda) 288 punten,   2) Norbert Michelisz (BRC Hyundai N Squadra Corse) 282 punten, 3) Thed Björk (Cyan Racing Lynk & Co) 248 punten, 4) Yvan Muller (Cyan Racing Lynk & Co) 240 punten, 5) Mikel Azcona (PWR Racing Cupra) 198 punten, 6) Nestor Girolami (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda) 196 punten, 7) Gabriele Tarquini (BRC Hyundai N Squadra Corse) 193 punten, …