Home > #Hoofdnieuws > VAS Zuid-Limburg: met Princen en Casier

VAS Zuid-Limburg: met Princen en Casier

De Rally van Zuid-Limburg is een van de weinige regionale rally’s die buiten West-Vlaanderen vallen. Voor titelaspiranten is het dus dikwijls een niet te missen afspraak om het broodnodige resultaat “buiten de provincie” te halen.

Organisator Topspeed Rally Club Haspengouw vzw koos dit seizoen voor een vleugje aan vernieuwing. Er komt immers een nieuwe proef. Klassementsproef Niel kwam tot stand na veel overleg en een uiteindelijk akkoord met de betrokken instanties. Naast de nieuweling blijven de gekende proef op Borlo en de “showproef” Gelmen behouden.

Eén topper van jewelste trok de organisatie aanvankelijk aan: Bernd Casier met co Pieter Vyncke. Op de Ford Fiesta R5 zijn ze uiteraard meteen torenhoog favoriet, ook al ontbreekt het Bernd Casier aan wedstrijdritme. Het is ondertussen al een tijdje geleden dat de West-Vlaming nog achter het stuur zat in een Belgische wedstrijd. Maar gisteren liepen nog een aantal belangrijke inschrijvingen binnen met daaronder: Kris Princen en Pieter Kaspers op Skoda Fabia R5.

Meteen is het duidelijk dat de anderen moeten hopen op pech van deze toppers, om aanspraak te kunnen maken op de winst. Wie zien we desgevallend de uitdaging aangaan? Misschien Kurt en Friese Boone, met de ex-Langenaekens Evo X? De neefjes zeggen in een leerfase te zitten maar dienen zich regionaal steeds tussen de toppers aan. Of enkele lokale duo’s zoals Vrijdaghs-Jordens (Mitsubishi Evo 7) of Jacobs-Vandepoel (Evo 7)? Truyens en Sterken brengen dan weer een geducht wapen mee in de vorm van een Subaru Impreza WRX STI N14. En onderschatten we de krachtige Beierse machines niet van Criteriumkampioen Johnny Louies en co Umans (BMW E36 M3) of uiteraard Kurt Braeckevelt en co Pattyn (BMW M1). Last minute inschrijvingen zijn natuurlijk ook altijd mogelijk en misschien zitten de podiumgangers zelfs niet tussen deze opsomming.

We weten het op zondag 10 november. Servicezone en het rally hoofdkwartier zijn nog steeds gelegen op de Industriezone, in de Ambachtsweg in Gingelom. De eerste wagen start om 8u30 op de proef van Niel. Er worden drie lussen van drie proeven gereden. De finish is voor de eerste wagens voorzien om 18u00, de prijsuitreiking is er om 21u00.

(persbericht/ed.: wb)