Home > Rally > BRC > BRC Condroz: Lefebvre wint, Fernémont is nieuwe kampioen

BRC Condroz: Lefebvre wint, Fernémont is nieuwe kampioen

Adrian Fernémont (Skoda) is de nieuwe Belgisch kampioen rally. De rijder uit Namen reed in de laatste dag een constante wedstrijd en had na de opgave van uittredend kampioen Kris Princen (Skoda) de zege voor het grijpen. Zijn lekke band in de laatste proef bleek slechts een voetnoot. Na meer dan tien jaar mag opnieuw een Franstalige Belg zich de nationale kampioen noemen. De zege in de Condroz ging voor de tweede maal op rij naar Stéphane Lefebvre,die vandaag in zijn Ford niet meer in de problemen kwam.

Het venijn van deze rally zat hem duidelijk in de staart, met een opgave van Bedoret en het wegvallen van Verschueren in de laatste proef, alsook een lekke band voor Fernemont, al zie die laatste zich daar waarschijnlijk weinig van aantrekken. Zo eindigden de broers Guillaume (Citroën) en Ghislain (Skoda) de Mévius respectievelijk op de tweede en derde plaats, wat een mooie podiumfoto zal opleveren voor op de schouw ten huize de Mévius.

De rijders dachten vandaag vooral aan plaatsbehoud en slaagden daar lange tijd ook in. Fernémont en Bedoret (Skoda) gingen nog een paar keer haasje over, maar na de opgave van Princen viel de wedstrijd, en dus ook het kampioenschap, in een beslissende plooi. Althans, zo ging het eraan toe tot de voorlaatste proef. Op de allerlaatste KP ging Bedoret van de baan en moest opgeven. Even later ging Vincent Verschueren op exact dezelfde plaats ook in de fout. De Oost-Vlaming kon opnieuw vertrekken, maar zal pas ver in de uitslag terug te vinden zijn. Ondertussen was Fernémont ook lekgereden. De kersverse kampioen moest een minuut prijsgeven, maar haalde de finish als vierde en derde Belg, wat genoeg bleek te zijn voor de eindzege. Cédric De Cecco (Skoda) vervolledigde de top vijf.

Xavier Bouche zette de eerste Polo neer in de top tien op een zesde plaats, voor de Skoda van Olivier Collard. De Citroën van Davy Vanneste vinden we terug op plaats acht, terwijl de de Skoda’s van PJM Cracco en  Bastien Rouard de top tien vastleggen.

 

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50