Home > Rally > Divers > In een notendop: regionale rally (VAS – ASAF)

In een notendop: regionale rally (VAS – ASAF)

  • JMC Rallye (Jalhay) – Deze ASAF proef werd voor sommige deelnemers een generale repetitie voor de Condroz. Veel nieuws werd er niet verspreid rond de wedstrijd maar toeschouwers zagen een duel tussen Kris Princen (Skoda Fabia R5) en Cédric Cherain (VW Polo R5). Uiteindelijk ging Chérain even in de fout en dat liet toe aan Princen (op de Skoda van Pieter Tsjoen Racing) om de zege binnen te halen voor Chérain (VW Polo GTi van THX Racing). Arnaud Dedouaire op de Ford Fiesta R5 van J-Motorsport vervolledigde het podium. Bruno Blaise (Opel Corsa) won de divisie 1-2-3 en icoon Jean-Pierre Van de Wauwer (Porsche 911 LLM-Mecasport) won de categorie “Classic”.
  • VAS 6 Uren van Kortrijk – Ook het Vlaamse regionale rallykampioenschap gaat stilaan naar zijn eindfase. De finale wordt, zoals nu toch al een aantal jaren de traditie is, de 6 Uren van Kortrijk. Een rally die al heel wat records heeft gebroken. Dat was dit jaar niet anders want 24 uur na het openen van de inschrijvingen was de rally al volzet!
  • VAS 6 Uren van Kortrijk – Andy Lefevere, recent nog winnaar van de Hemicuda Rally op zijn Porsche 997 GT3, liet alvast weten dat hij in Kortrijk aan de start komt met een Skoda Fabia R5. Lefevere stond al tweemaal op het podium in Kortrijk en mag, zeker aan het stuur van een R5, tot de favorieten worden gerekend.
  • VAS Rally van Zuid-Limburg – De organisatoren van de voorlaatste rally op de regionale kalender konden dan weer een andere topper aankondigen. Op de deelnemerslijst in Gingelom immers Bernd Casier met een Ford Fiesta R5 en zijn getrouwe copiloot Pieter Vyncke. Ze worden uiteraard de onmiddellijke favorieten. De organisatie kan ook bogen op de nieuwe klassementsproef Niel, naast de klassiekers op Gelmen en Borlo.

(foto: cc0)