Home > #Hoofdnieuws > Porsche Supercup: Ammermüller kampioen van 2019

Porsche Supercup: Ammermüller kampioen van 2019

Michael Ammermüller liet in de zaterdagrace van de Porsche Supercup in Mexico niets aan het toeval over. Met zijn derde overwinning van het jaar pakte de Duitser op de roze BWT Lechner machine de titel voor seizoen 2019 in de snelste merkencup ter wereld.

(foto: ©W.Bouchez)

Ammermüller rekende al in de eerste ronde af met de Turk Ayhacan Güyven (Martinet Almeras) na een mooi en tactisch zeer uitgekiend manoeuvre dat hem in de “esses” na een ideale positionering voorbij Güyven hielp. Uitdager Tio Ellinas (Momo Megatron Lechner)  probeerde zich met hand en tand naar voren te klauwen maar strandde op een derde plaats. Mooi, maar niet goed genoeg om zijn titelkansen open te houden. Achter de podiumgangers kon het publiek genieten van een racelang duel tussen Fransman Adrian Andlauer (BWT Lechner) en Nederlander Larry Ten Voorde (MRS GT Racing), dat uitdraaide in het voordeel van Andlauer.

Ayhacan Güyven (Martinet Almeras) pakte de rookie titel terwijl BWT Lechner de titel haalde bij de teams. De laatste Porsche Supercup race van het jaar wordt straks afgewerkt, net voor de start van de Grote Prijs van Mexico.