Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: Sordo start het sterkst, Ogier uit titelkoers

WRC Spanje: Sordo start het sterkst, Ogier uit titelkoers

In Catalonië schijnt de zon, al was het nog niet erg warm op de eerste proeven de openingsdag van de WK-rally. Hyundai maakte in die omstandigheden een blitsstart, met snelste tijden voor Thierry Neuville en Sébastien Loeb in de tweede en derde proef en de leidersplaats voor de thuisrijder Dani Sordo.

Foto © Nick Degryse

Sébastien Ogier was de eerste leider van de dag, maar problemen met de stuurbekrachtiging sloegen de Franse meervoudige wereldkampioen al in de tweede KP knock-out in de strijd om de wereldtitel. Drama voor Citroën en Ogier in de tweede poef van de Rally van Spanje, de voorlaatste proef van het seizoen. Ogier leidde de rally, maar de DS3 WRC werd quasi onmogelijk om te besturen en meer dan 3 minuten en 30 seconden gingen verloren in de rest van de openingslus op het Spaanse onverhard. Ogier mag meteen een kruis maken over een nieuwe wereldtitel.

De stoflaag op de gravelwegen was grotendeels weg, na de regen van eerder deze week, maar echt nat was het niet. In die omstandigheden was Dani Sordo het snelst, de Spanjaard leidt na een regelmatige vrijdagochtend met één seconde bonus op teamgenoot Thierry Neuville en 7,5 seconden op Ott Tänak. In deze situatie is de Est in zijn Toyota wereldkampioen. Elfen Evans (Ford), Kris Meeke (Toyota) en Sébastien Loeb (Hyundai) volgen op een handvol seconden van de Est.

Deze namiddag volgt een identieke lus als deze ochtend.