Home > Circuit > WTCR Japan: Monteiro, Kristoffersson en Michelisz

WTCR Japan: Monteiro, Kristoffersson en Michelisz

De pole positions voor de drie races van het WTCR dit weekend op de omloop van Suzuka, werden deze ochtend verdeeld. Drie verschillende rijders op drie verschillende merken eigenden zich de beste startplaatsen toe.

foto: ©fiawtcr.com

In een door rode vlaggen geplaagde en geheel verregende eerste sessie haalde Tiago Monteiro de besttijd voor Honda. Achter Monteiro zorgden ALL-INKL.COM Münnich teamgenoten Esteban Guerrieri en Néstor Girolami voor een complete Honda top drie.

De tweede kwalificatiesessie ging van start op een opdrogende piste. Dat was een kolfje naar de hand van Johan Kristoffersson op de Volkswagen van Sébastien Loeb Racing. Hij hield Monteiro af van een tweede opeenvolgende pole in Japan terwijl Mikel Azcona zijn Cupra op de derde tijd zette. Puntenleider Norbert Michelisz werd tiende met de BRC Hyundai N Squadra Corse i30 N TCR en erft daardoor de pole voor de race met omgekeerde startgrid.

Fréderic Vervisch (Comtoyou Audi) kwam na een chaotische deliberatie als vijfde uit de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie viel hij terug naar een achttiende plaats.