Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: SuperFormula, Indycar, FIA F2, F3R

In een notendop: SuperFormula, Indycar, FIA F2, F3R

  • Super Formula – De Japanse top-eenzitterserie wordt door Red Bull steeds meer gebruikt als schiftingsproef voor zijn rijders. Patricio O’Ward verdwijnt zo van de inschrijvingslijst voor de finale op Suzuka en in zijn plaats komt de nieuwe Estse wonderboy Juri Vips. Die treedt daarmee in de Europese voetsporen van Stoffel Vandoorne en Pierre Gasly. Hij heeft er baat bij om vooraan mee te draaien en zo kostbare punten voor zijn F1 licentie te sprokkelen. Maar ook opgelet want een Dan Ticktum werd vorig seizoen nog schaamteloos opzij geschoven na een dipje in het land van de Rijzende zon!
  • F3 Regional Europe – Op Monza werden de afsluitende races voor het Europese kampioenschap in de F3 nog gereden. De Braziliaan Igor Fraga haalde er een dubbele pole en kon race 1 en race 2 op zijn naam schrijven. De kersverse Deense kampioen Frederik Vesti sloot met een zege in race 3 het seizoen af.
  • FIA Formula 2 – Arden Racing verdwijnt uit de Formule 2. In hun plaats komt HWA Racelab. Arden reed in 2019 met Tatiana Calderon en Anthoine Hubert. Al dit seizoen was er een samenwerkingsverband tussen Arden en HWA Racelab. HWA, gelieerd aan Mercedes, heeft nu een filiĆ©re met F3, F2 en FE.
  • Indycar – McLaren-Schmidt lijkt de sleutels tot de transfermarkt in de USA in handen te hebben. Er wordt gesproken over James Hinchcliff maar ook over Alexander Rossi en Patricio O’Ward. Ondertussen legde de Nederlander Rinus Van Kalmthout (“VeeKay” brak dit jaar potten in de Indycar Light) een tweede test af bij Ed Carpenter Racing.

(foto: fiaformula2.com)