Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: met zijn allen naar Assen!

De autosport dit weekend: met zijn allen naar Assen!

Dit weekend is al onze aandacht toegespitst op Assen in Noord-Nederland. Daar vinden immers de finales van een aanzienlijk aantal nationale en Benelux-kampioenschappen plaats.

Het overzicht van het Belcar Endurance Championship kan u hier nog eens nalezen. Let wel, de finale van ons nationale uithoudingskampioenschap vindt plaats van zondagochtend tot zondagmiddag, wan net na 12u00 zijn de Belgische teams al klaar met hun wedstrijd en zullen we de kampioenen kennen. Voor de algemene titel mogen we spreken van een duel tussen Belgium Racing met de Lamborghini Super Trofeo, de toch enigszins de verrassende leiders in het nationale uithoudingskampioenschap en anderzijds de Krafft Racing Norma M20FC van Bert en Stienes Longin en Christoff Corten. Gezien de weersvoorspellingen, met mogelijk terug regen, is het niet zeker dat de open prototypes in het voordeel zullen zijn.

De Belgen doen het ook goed in de Supercar Challenge en daar berichtten weer eerder hier over. Ook de beide merkenkampioenschappen van Mazda en Ford kennen de kampioenen zondagavond.

Verder is er de rally van Valais in Zwitserland en de MotoGP van Japan. Het VAS Classic-seizoen herneemt op zaterdag met de 6 Uren van de Noorderkempen, in en om Wuustwezel. Op zondag is er dan weer regionale rally met de Hemicuda Rally in Koekelare.

http://www.autosportwereld.be/2019/10/09/ford-fiesta-nederlanders-voorlopig-boven-in-benelux-klassement/