Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross-Country: Nasser Al-Attiyah blijft gaan

FIA Cross-Country: Nasser Al-Attiyah blijft gaan

Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) was ook op zondag de snelste in de Rally van Marokko. Hij pakte liefst elf minuten op Jakub Przygonski en vergroot zijn voorsprong in de tussenstand.

Elf minuten voor Przygonski, twaalf voor Stéphane Peterhansel (Mini John Cooper Works Buggy), dertien voor teamgenoot Giniel de Villiers (Toyota Gazoo Racing)… Al-Attiyah gaat er met de grove borstel door in de zandduinen van Marokko. “We maakten geen enkele navigatiefout en ik was echt wel aan het pushen want ik wilde zien waar we staan tegenover de concurrentie. Het bleek een uitstekende etappe voor ons“, aldus de Quatarees.

Mathieu Serradori, met onze landgenoot Fabian Lurquin op de Century Racing CR6, eindigde gisteren als negende, maar stopte wel acht minuten onderweg om een gewonde rijder te helpen. “Er lag een andere rijder op de grond“, vertelt Serradori. “Het is een wet in de Rally-Raid en ik reed vroeger ook op motoren, dus was het maar normaal dat ik stopte. We verloren acht minuten maar in het algemene klassement zal dit niet erg zijn aangezien we deze tijd zullen terug krijgen. We strijden tegen rijders met heel veel ervaring en wij proberen hier nog te leren en te verbeteren. Fabian navigeerde zeer goed. We hadden een klein twijfelmoment in de duinen, maar men had ons gewaarschuwd: dit was een echte rally-raid etappe. Een zware dag.” Fernando Alonso (Toyota Gazoo Racing) deed het op zondag iets beter, hij finishte als tiende op 31 minuten van de leider.

Op maandag zullen de deelnemers het roadbook pas in handen krijgen in de ochtend, bij de wagens is dat vijf minuten voor de start van de proef. Een nieuwigheid die de meesten wel wat zorgen baarde. “Het is een manier om iedereen op gelijke voet te zetten. Ik denk dat het een goede oplossing is”, zei specialist Stéphane Peterhansel. De etappe zal anders verlopen voor de diverse FIM en FIA deelnemers. Voor onze Belgen in de FIA klassen komen er drie klassementsproeven met 363 kilometer tegen de chrono en 178 km aan verbinding.

(foto: RallyMaroc/credit: DPPI)

Tussenstand na etappe 2

1) Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (Toyota Hilux) in 8u 08min 18sec

2) Giniel de Villiers/Alex Haro (Toyota Hilux) in 8u 25min 27sec

3) Stéphane Peterhansel/Andrea Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) in 8u 26min 04sec

4) Mathieu Serradori/Fabian Lurquin (Century Racing CR6) in 8u 33min 40sec

5) Bernhard Ten Brinke/Tom Colsoul (Toyota Hilux) in 8u 34min 17sec

 

 

10

Fernando Alonso/Marc Coma

Toyota Hilux

9hr 24min 50sec