Home > #Hoofdnieuws > Belcar: stemmen na de race in Zolder

Belcar: stemmen na de race in Zolder

Na een moeilijke voorlaatste race in het Belcar Endurance Championship, neemt Dylan Derdaele de zege mee naar huis. De regen was de prototypes niet gunstig gestemd, de eerste Norma finishte pas derde. Daarnaast gaf ook een teleurgestelde Bert Longin zijn reactie en ten slotte sluit Michael Cool af op een positieve noot. 

Patrick Derdaele, teambaas van de winnende #99 Belgium Racing Lamborghini: “Dit was de eerste overwinning met onze Lamborghini. De wagen is goed afgesteld, dat merkten we al tijdens de voorbereiding. Over het algemeen is de Lamborghini eigenlijk moeilijker dan de Porsche waar we de afgelopen jaren mee actief waren, maar Dylan heeft echt geknokt en dat loont. We zijn alleszins erg tevreden!”

Luc De Cock, derde plaats algemeen, #111 Deldiche Norma: “De derde plaats was de hoogst haalbare. Toch mogen we eigenlijk wel blij zijn met onze race. Met onze prototype hebben we een nadeel ten opzichte van de GT’s, aangezien die veel technische snufjes hebben die wij missen…

Bert Longin, zevende plaats algemeen, #11 Krafft Norma: “Een zevende plaats algemeen piekt wanneer we hier kwamen om te winnen. We zijn uiteraard wel zelf in de fout gegaan, maar ook de omstandigheden waren niet optimaal. In het kampioenschap zakken we nu terug naar de tweede plaats, in Assen moet het absoluut beter!

Michael Cool, winnaar Belcar 4, #93 Veidec Mercedes GT4: “De omstandigheden waren ongelofelijk. Er was veel regen, veel aquaplanning, veel spray, veel gele vlaggen en dan moeten we opletten om niet in te halen… Onze zege in de klasse doet echt deugd, zo komen we weer dichter en dichter in het kampioenschap. Ik ben benieuwd wat de laatste race ons kan bieden.”

Foto © Tino Jacobs

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt