Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales: Tänak maakt indruk en zet stap naar wereldtitel

WRC Wales: Tänak maakt indruk en zet stap naar wereldtitel

Het WK rally 2019 is enkel mathematisch nog niet afgelopen. In Wales heeft Ott Tänak niet enkel de rally gewonnen, maar de Toyota-rijder heeft ook nog eens de vijf punten van de Power Stage op zijn naam geschreven. Met 28 punten meer dan Sébastien Ogier en 41 meer dan Thierry Neuville kan enkel nog heel veel pech de Est van zijn eerste wereldtitel houden. Eind oktober is Tänak bij winst in Spanje zeker van de titel.

Ott Tänak en Toyota is duidelijk de beste combinatie in het WRC vandaag. De Est nam vrijdagavond de leiding en stond die niet meer af. Echt groot was zijn voorsprong nooit op Thierry Neuville en Sébastien Ogier, maar Tänak controleerde de wedstrijd zoals een… wereldkampioen dat kan. “Het bleef erg intens, met nooit meer dan 10 seconden bonus“, aldus Tänak. In de Powerstage nam hij nog eens alle risico’s en toonde de overgebleven concurrenten wie de beste rallyrijder op dit moment is. Voor de vierde maal al, pakte hij het maximum van dertig punten. “Er zijn nog twee wedstrijden en we moeten gefocust blijven”, blijft Tänak rustig. “Er zijn in het verleden al voldoende drama’s geweest.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul reden een zeer goede wedstrijd, maar maakten één klein foutje op vrijdag en moesten hun meerdere erkennen in Tänak. Voor Neuville is het de eerste maal dat hij op een podium staat sinds Sardinië in juni van dit jaar. Neuville heeft nog steeds 13 punten minder dan Sébastien Ogier en kan zich nu volop concentreren op de wereldtitel voor de constructeurs en mogelijk een vijfde titel van vicewerledkampioen. Hyundai ziet Toyota echter wel tot op acht punten naderen in Wales. Hyundai-teambaas Adamo was na de wedstrijd dan ook absoluut niet tevreden met de prestatie van zijn rijders…

In WRC2 Pro is Kalle Rovanperiä (Skoda) na winst wereldkampioen en Mads Ostberg (Volkswagen) won in WRC2. Pierre-Louis Loubet is daar de nieuwe leider in de tussenstand.